Warcraft

Speltillverkaren Blizzard har skapat flera spel i serien om Warcraft och den första lanserades redan år 1994. Då hette speltiteln Warcraft: Orcs & Humans men idag hittar du det stora onlinespelet World of Warcraft som innehåller allt och lite till när det kommer till innehåll i spelserien. Spelen har sett olika ut under årens gång och det första spelet var ett realtidsstrategispel.Idag spelas World of Warcraft flitigt men spelet fungerar inte alls på samma sätt som de första varianterna i spelserien. Det spelas även om prispengar. Här kan du läsa om hur man kommer igång med spel för pengar på nätet. I den nyaste utgåvan av World of Warcraft, som i skrivande stund heter Battle for Azeroth, är du en karaktär i en 3D-värld där din uppgift är att besegra olika monster. Du kan göra det antingen på egen hand eller tillsammans med andra.

Filmatisering av spelgenren

År 2016 lanserades filmen Warcraft som baseras på karaktärer i spelserien. I och med spelets stora popularitet mottogs den väl av fansen och många spelare väntar nu på en uppföljare till filmen. Det som var extra intressant när det kommer till filmatiseringen var att regissören valde att använda både verkliga skådespelare och datoranimerade karaktärer tillsammans. Detta skapade en intressant dynamik.

En oändlig spelupplevelse

Warcraft har funnits sedan 1994 och spelen spelas fortfarande idag flitigt. Även om de flesta spelare håller till i World of Warcraft finns det många som har valt att spela på de äldre spelen av nostalgiska skäl. Många World of Warcraft-spelare längtar även till årets Blizzcon där en demoversion kommer kunna spelas under hela eventet, nämligen World of Warcraft: Classic.

World of Warcraft: Classic

Du kanske undrar varför spelare skulle välja att spela på ett gammalt spel och det är en berättigad fråga. I många fall handlar det om ren nostalgi. Demoversionen kommer kunna spelas på eventet Blizzcon men kommer även finnas tillgängligt med en virtuell biljett för de som inte har möjlighet att ta sig till eventet i USA. När lanseringen av WoW: Classic kommer ske är ännu oklart.